Osoite
Henttaan puistokatu 6, Espoo
Aukioloajat
Ma - Pe: 10 - 19
La: 10 - 17

Mitä klassinen hieronta on?

Klassisessa hieronnassa manipuloidaan niveliä ja pehmytkudoksia erilaisia tekniikoita hyödyksi käyttäen. Hieronnassa käytetään pääasiassa viittä eri otetta: sivelyjä, täristelyä, taputtelua, hankausta ja puristelua. Hierottavia alueita ovat mm. ala- ja yläraajat, pakaralihakset, selkä ja niskahartiaseutu, vatsa-, rinta-, kaula tai purentalihakset. Myös kasvoja ja päänahkaa voidaan hieroa. Hieronta toteutetaan asiakkaan oireiden ja toiveiden mukaisesti. Hieronta tehdään hierontaöljyllä tai -rasvalla.

Mitä hyötyä hieronnasta on?

Hieronnasta on paljon hyötyä: se rentouttaa lihaksia, lievittää niiden jännitystiloja ja vilkastuttaa pintaverenkiertoa. Hieronta edistää myös kuona-aineiden poistumista kudoksista sekä nopeuttaa myös kehon omaa, luonnollista parantumiskykyä. Yhtenä vanhimmista hoitomuodoista se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti niin kehoon kuin mieleenkin. Hieronnasta on erityisesti apua kiputilojen hoitoon tai niiden ennaltaehkäisyyn. Kipua voi esiintyä niska-hartia alueella, selässä, jaloissa tai käsissä. Usein esimerkiksi päänsärky voi olla merkki kipeytyneistä lihaksista ja hoidattamalla kivun lähteen päänsärky helpottuu. Hierojamme Juha on erityisen taitava kipu käsittelyssä.

Milloin hierontaan?

Hieronnasta on apua kiputilojen hoitoon tai niiden ennaltaehkäisyyn. Hierontaan voi tulla myös ihan rentoutumaan tai purkamaan stressiä. Hieronnassa voi käydä säännöllisesti, sarjana lyhyen aikavälin sisällä, satunnaisesti oireiden ilmettyä, silloin tällöin rentoutuakseen tai liikunnasta palautumiseen. Moni hakeutuu hierojan vastaanotolle vasta siinä vaiheessa, kun lihakset ovat jo kipeytyneet tai nivelten ja lihasten liikkuvuus alkaa heikentyä. Hieronnassa käydään myös ennaltaehkäisevästi. Ennaltaehkäisevän hieronnan tarkoitus on nimensä mukaisesti estää hyvin todennäköisesti uusiutuvia oireita. Oireena voi olla vaikkapa usein toistuva kova päänsärky.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi on meille tärkeä. Onnistunut hoito on tyytyväinen asiakas, joka saa avun vaivoihinsa. Hierojamme Juha pyrkii aina ensisijaisesti löytämään vaivan taustalla olevan juurisyyn ja hoitamaan sen kuntoon. Mikäli hieronta ei ratkaise vaivaasi kokonaan, hän saattaa suositella myös muita terveyden hoidon ammattilaisia. Juha ei myöskään suosittele jatkohoitoja sinulle, mikäli et niitä oikeasti tarvitse.

 


Selkä

Selkä on iso alue ja selkärangassa on paljon nikamia, jotka mahdollistavat yhdessä lihaksien kanssa selän ja vatsan liikkuvuuden. Monien nikamien ja useiden lihasten yhteistyö täytyy olla saumatonta, jotta selkä ja ylävartalo voivat hyvin. Nykyisin istumme paljon auton ratissa tai tietokoneen äärellä. Tämä aiheuttaa ongelmia sekä selän että hartioiden seudulle. Selän hieronta avaa lihas jumeja ja kun lihakset vetreytyvät ja verenkierto paranee vaikuttaa se ihmisen hyvinvointiin. Hieronta helpottaa selän kipuja. Hieronnasta on apua myös jos selkä on loukkaantunut esimerkiksi onnettomuudessa. Alueen täytyy kuitenkin ensin olla parantunut ruhjeista ja venähdyksistä. Tulehtuneita alueita ei voi hieroa ennen kun tulehdus on parantunut. Tulehtuneen alueen ympäristön hierominen kuitenkin nopeuttaa parantumista ja myös yleensä lievittää kipuja.

Rintalihakset
Ihmiset kokevat kipuja useimmiten selän puolella mutta ylävartalon hoidossa on yhtä tärkeää pitää huolta rintalihaksista. Jos ylä-selkä on kipeä ja hoidamme kipua pelkästään selän puolelta ongelma voi helposti toistua lyhyen ajan sisään. Ihmisen ryhtiä tutkimalla pystyy hahmottamaan vaivan todellisen syyn. Kireät rintalihakset saavat myös niskan kiristymään. Paras hoito tulos saadaan jos niska-hartia hieronnan yhteyteen lisätään rinta lihaksien hieronta.

Niska-hartia

Niska hieronta vaikuttaa hyvällä tavalla koko yläkroppaan. Pää on raskas ja sen takia lihakset ovat monesti jännittyneessä tilassa. Yöunet ovat tärkeitä: tyynyn paksuus ja muoto sekä unen laatu vaikuttavat myös niskan hyvinvointiin. Niskaa hierottaessa alueen jännitys laukeaa ja kireät lihakset pehmenevät. Tällöin verenkierto voimistuu ja imunestekierto vahvistuu. Hieronnan tuloksena päänsäryn tai migreenin oireet helpottuvat tai parhaimmassa tapauksessa poistuvat kokonaan. Monesti tarvitaan kuitenkin useampi hoitokerta, jotta ongelmat ratkeavat kunnolla.

Jalat ja pakarat

Usein ihmiset tulevat hierojalle niska hartia kipujen tähden, mutta on myös tärkeä huolehtia jalkojen kunnosta. Istumme busseissa, autoissa ja työpaikalla ja käytämme jalkoja koko ajan monella tavalla, jonka vuoksi jalat ja pakarat ovat kovilla. Jalkojen hieronta vaikuttaa koko kropan terveyteen ja jaksamiseen. Jos jalkojen lihakset tai lihas kalvot ovat jumissa, ongelmat heijastuvat moneen muuhun vartalon osaan. Pakarat on hyvä hoitaa jalkojen kanssa samaan aikaan, sillä istumme paljon pakaralihaksien päällä. Lihaksien välissä kulkee myös issias hermo, jonka toiminto voi häiriintyä tiukoista pakaralihaksista.